در بحث و دعوا زمانی که یک طرف به خواسته خود میرسد طرف دیگر منتظر فرصتی برای جبران است و در پی زمانی است که قدرت خود را به رخ بکشد.
در بسیاری از مواقع تقسیم وظایف و ایفای نقش های یکدیگر میتواند از بسیاری از مشاجرهها جلوگیری کند. متاسفانه مشاهده می شود که در بعضی از زندگیهای مشترک تنها یک نفر حرف خود را به کرسی مینشاند و طرف مقابل همواره کوتاه میآید. در این حالت یک طرف احساس قدرت و تسلط دارد و طرف مقابل احساس درماندگی و عجز می کند و برای انجام کارهای خود وابسته همسر خود است.
دلیلهای زیادی برای این نحوه برخوردها وجود دارد. مهمترین دلیل را میتوان ترس از دست دادن همسر و یا کاهش احساسات او دانست.
برای اینکه بتوانید حدس بزنید همسر آینده شما چگونه رفتاری از نقطه نظر قدرت طلبی دارد میتوانید به خانواده او نگاه کنید. بیشتر انسانها الگوهای قدرت طلبی را پدر و مادرشان می آموزند و در زندگی مشترک خود سعی در اجرای آن دارند. نحوه برخورد او با دوستان و آشنایان نیز میتواند در تعیین نوع الگوی قدرت طلبی موثر باشد.
از برخوردهای روزانه نیز میتوان متوجه الگوری قدرت طلبی همسر آینده خود شد. به عنوان مثال، چناچه در انتخاب غذای رستوران، انتخاب لباس، انتخاب زمان و مکان مسافرت و ... از شما نظرخواهی نکرد به احتمال زیاد شما با آدمی قدرت طلب روبرو هستید.
اما در نقطه مقابل، اگر برای انتخاب از بین گزینه های مختلف از شما نظر خواست و در برخوردهای اجتماعی تا حدودی تابع نظر جمع بود، می تواند تا حدودی خیالتان راحت باشد که با آدمی روبرو هستید که نه منفعل است و نه قدرت طلب.